🔰KED∆H FOOTB∆LL F∆NS🔰 - @kedahfootballfans's profile photo/

🔰KED∆H FOOTB∆LL F∆NS🔰

@kedahfootballfans

Photos & videos by @kedahfootballfans


 PKNP BUAT ADUAN 

PKNP FC bakal membuat aduan berhubung keputusan pengadil yang tidak memberikan sepakan penalti pada aksi Suku Akhir Kedua Piala FA berdepan Kedah ,  21 April lalu.

Ketua jurulatihnya , Abu Bakar Fadzim berkata , aduan berkenaan dibuat supaya perkara seumpamanya tidak lagi berulang pada masa depan. "Kita akan buat aduan rasmi kepada Persatuan Bola Sepak Malaysia ( FAM ) mengenai mutu pengadil perlawanan Suku Akhir Kedua Piala FA dengan Kedah ," katanya.

Untuk rekod , PKNP FC pasukan terbaharu yang dijangka akan membuat aduan rasmi kepada FAM mengenai mutu pengadilan  pada perlawanan berkenaan apabila pengadil , Zulkarnain Zakaria enggan memberikan sepakan penalti setelah bola terkena tangan pertahanan pelawat , Syawal Nordin pada minit ke-28.

#kedahfootballfans

PKNP BUAT ADUAN PKNP FC bakal membuat aduan berhubung keputusan pengadil yang tidak memberikan sepakan penalti pada aksi Suku Akhir Kedua Piala FA berdepan Kedah , 21 April lalu. Ketua jurulatihnya , Abu Bakar Fadzim berkata , aduan berkenaan dibuat supaya perkara seumpamanya tidak lagi berulang pada masa depan. "Kita akan buat aduan rasmi kepada Persatuan Bola Sepak Malaysia ( FAM ) mengenai mutu pengadil perlawanan Suku Akhir Kedua Piala FA dengan Kedah ," katanya. Untuk rekod , PKNP FC pasukan terbaharu yang dijangka akan membuat aduan rasmi kepada FAM mengenai mutu pengadilan pada perlawanan berkenaan apabila pengadil , Zulkarnain Zakaria enggan memberikan sepakan penalti setelah bola terkena tangan pertahanan pelawat , Syawal Nordin pada minit ke-28. #kedahfootballfans

4/25/2017 3:57:47 PM 1
PENGGANTI TAN CHENG HOE BERASAL DARI ...? 

PETALING JAYA: Persatuan Bolasepak Kedah (KFA) tidak mahu mengisi jawatan ketua jurulatih hanya 'tangkap muat', sebaliknya perlu mengambil masa bagi memastikan individu tepat menguruskan skuad juara Piala Malaysia 2016 ini.

Setiausaha Kehormat KFA, Datuk Aminuddin Omar (gambar) berkata, pencarian jurulatih baharu (menggantikan Tan Cheng Hoe) bukan tugas mudah dan perlu menilai dari setiap sudut dan berharap ia dakan diselesaikan secepat mungkin. "Buat masa sekarang kami telah pun menyenarai pendek calon-calon jurulatih yang sesuai untuk mengendalikan pasukan Kedah. Semuanya (tiga calon) dalam berbincangan kedua-dua pihak," jelasnya ketika dihubungi pada Selasa.

Walaupun enggan mendedahkan nama-nama calon, Aminuddin memberitahu salah seorangnya adalah bekas jurulatih luar negara yang pernah melatih skuad Helang Merah. "Walaupun ada calon dari luar negara, peratusan jurulatih tempatan mencari pilihan. Salah seorang yang menjadi tumpuan adalah jurulatih dari Perak. Bagaimana pun ia bukanlah keputusan akhir kerana kami masih dalam perbincangan. "Kemungkinan besar nama jurulatih baharu itu akan diumumkan selepas perlawanan akhir Piala FA nanti," tambah Aminuddin.

Dalam pada itu, Aminuddin meminta kepada semua pemain agar memberi tumpuan kepada perlawanan penting separuh akhir Piala FA hujung bulan ini. "Mereka semua perlu bangkit dan menunjukkan pretasi terbaik. Ketepikan masalah jurulatih ini dan fokus kepada permainan sahaja. Apa yang penting sekarang pemain-pemain hanya tumpukan kepada perlawanan Piala FA dan Liga Super sahaja. "Saya tidak mahu isu jurulatih ini akan menjadi penyebab moral pemain-pemain jatuh. Pihak pengurusan akan cuba terbaik untuk mengisi kekosongan jawatan yang ditinggalkan Cheng Hoe ini," jelasnya lagi.

Pasukan Kedah bakal beraksi dalam saingan separuh akhir Piala FA melayan kunjungan Terengganu pada 30 April ini sebelum bertandang ke Stadium Ismail Nasiruddin Shah pada 13 Mei bagi aksi timbal balik.

Manakala final Piala FA berlangsung pada 20 Mei di Stadium Shah Alam.

#PAGE: BERITA BOLA SEPAK KEDAH
#kedahfootballfans

PENGGANTI TAN CHENG HOE BERASAL DARI ...? PETALING JAYA: Persatuan Bolasepak Kedah (KFA) tidak mahu mengisi jawatan ketua jurulatih hanya 'tangkap muat', sebaliknya perlu mengambil masa bagi memastikan individu tepat menguruskan skuad juara Piala Malaysia 2016 ini. Setiausaha Kehormat KFA, Datuk Aminuddin Omar (gambar) berkata, pencarian jurulatih baharu (menggantikan Tan Cheng Hoe) bukan tugas mudah dan perlu menilai dari setiap sudut dan berharap ia dakan diselesaikan secepat mungkin. "Buat masa sekarang kami telah pun menyenarai pendek calon-calon jurulatih yang sesuai untuk mengendalikan pasukan Kedah. Semuanya (tiga calon) dalam berbincangan kedua-dua pihak," jelasnya ketika dihubungi pada Selasa. Walaupun enggan mendedahkan nama-nama calon, Aminuddin memberitahu salah seorangnya adalah bekas jurulatih luar negara yang pernah melatih skuad Helang Merah. "Walaupun ada calon dari luar negara, peratusan jurulatih tempatan mencari pilihan. Salah seorang yang menjadi tumpuan adalah jurulatih dari Perak. Bagaimana pun ia bukanlah keputusan akhir kerana kami masih dalam perbincangan. "Kemungkinan besar nama jurulatih baharu itu akan diumumkan selepas perlawanan akhir Piala FA nanti," tambah Aminuddin. Dalam pada itu, Aminuddin meminta kepada semua pemain agar memberi tumpuan kepada perlawanan penting separuh akhir Piala FA hujung bulan ini. "Mereka semua perlu bangkit dan menunjukkan pretasi terbaik. Ketepikan masalah jurulatih ini dan fokus kepada permainan sahaja. Apa yang penting sekarang pemain-pemain hanya tumpukan kepada perlawanan Piala FA dan Liga Super sahaja. "Saya tidak mahu isu jurulatih ini akan menjadi penyebab moral pemain-pemain jatuh. Pihak pengurusan akan cuba terbaik untuk mengisi kekosongan jawatan yang ditinggalkan Cheng Hoe ini," jelasnya lagi. Pasukan Kedah bakal beraksi dalam saingan separuh akhir Piala FA melayan kunjungan Terengganu pada 30 April ini sebelum bertandang ke Stadium Ismail Nasiruddin Shah pada 13 Mei bagi aksi timbal balik. Manakala final Piala FA berlangsung pada 20 Mei di Stadium Shah Alam. #PAGE: BERITA BOLA SEPAK KEDAH #kedahfootballfans

4/25/2017 3:56:48 PM 1
 TUGAS BERAT MENANTI KEDAH DI IPOH - TAN CHENG HOE 

ALOR SETAR :  Laluan sukar menanti Kedah pada perlawanan akhir pusingan pertama Liga Super 2017 apabila berdepan Perak di Ipoh pada Rabu ini bagi memburu tiga mata penting untuk terus kekal di kelompok atasan Liga.

Ketua jurulatih Kedah , Tan Cheng Hoe berkata , beliau percaya lawannya pasti mahu menebus kekalahan mereka pada Pusingan Ketiga Piala FA di Stadium Perak , sebelum ini.

Menurutnya , berdepan sekali lagi di gelanggang yang sama , The Boss Gaurus sudah pastinya akan  mendapat sokongan padu daripada penyokongnya untuk menyekat penguasaan Hijau Kuning pada saingan Liga Super. "Pada Pusingan Ketiga Piala FA , kami menang dengan menyingkirkan Perak di laman mereka dan sekali lagi pada Rabu ini akan berdepan mereka di peringkat saingan liga , saya percaya ia bukan satu perlawanan mudah. "Sudah tentu mereka tidak mahu kalah sekali lagi dilaman mereka sendiri , saya sangat berharap dalam tempoh beberapa hari ini cukup buat pemain untuk pulih dan kembali cergas selepas menghadapi Suku Akhir Kedua Piala FA , menentang PKNP FC , Jumaat lalu ," katanya.

Cheng Hoe menggesa pemainnya untuk kembali fokus memburu kemenangan  dan memperbaiki kembali keputusan selepas mencatat keputusan dua kekalahan berturut-turut sebelum ini.

Perkara ini penting bagi memastikan jurang mata Kedah dengan pendahulubLiga Super , JDT dan pasukan kedua, Pahang tidak jauh.

Berkenaan situasi semasa Liridon Krasniqi yang tidak dapat diturunkan dalam dua perlawanan sebelum ini kerana cedera , jelas Cheng Hoe pasukannya akan memantau perkembangan semasa dan mendapatkan nasihat doktor terlebih dahulu. "Liridon Krasniqi perlu dinilai lagi dan akan tengok pada sesi latihan nanti , kita akan dapatkan nasihat doktor sama ada boleh bermain atau pun tidak ketika menentang Perak pada Rabu ini ," katanya.

#kedahfootballfans

TUGAS BERAT MENANTI KEDAH DI IPOH - TAN CHENG HOE ALOR SETAR : Laluan sukar menanti Kedah pada perlawanan akhir pusingan pertama Liga Super 2017 apabila berdepan Perak di Ipoh pada Rabu ini bagi memburu tiga mata penting untuk terus kekal di kelompok atasan Liga. Ketua jurulatih Kedah , Tan Cheng Hoe berkata , beliau percaya lawannya pasti mahu menebus kekalahan mereka pada Pusingan Ketiga Piala FA di Stadium Perak , sebelum ini. Menurutnya , berdepan sekali lagi di gelanggang yang sama , The Boss Gaurus sudah pastinya akan mendapat sokongan padu daripada penyokongnya untuk menyekat penguasaan Hijau Kuning pada saingan Liga Super. "Pada Pusingan Ketiga Piala FA , kami menang dengan menyingkirkan Perak di laman mereka dan sekali lagi pada Rabu ini akan berdepan mereka di peringkat saingan liga , saya percaya ia bukan satu perlawanan mudah. "Sudah tentu mereka tidak mahu kalah sekali lagi dilaman mereka sendiri , saya sangat berharap dalam tempoh beberapa hari ini cukup buat pemain untuk pulih dan kembali cergas selepas menghadapi Suku Akhir Kedua Piala FA , menentang PKNP FC , Jumaat lalu ," katanya. Cheng Hoe menggesa pemainnya untuk kembali fokus memburu kemenangan dan memperbaiki kembali keputusan selepas mencatat keputusan dua kekalahan berturut-turut sebelum ini. Perkara ini penting bagi memastikan jurang mata Kedah dengan pendahulubLiga Super , JDT dan pasukan kedua, Pahang tidak jauh. Berkenaan situasi semasa Liridon Krasniqi yang tidak dapat diturunkan dalam dua perlawanan sebelum ini kerana cedera , jelas Cheng Hoe pasukannya akan memantau perkembangan semasa dan mendapatkan nasihat doktor terlebih dahulu. "Liridon Krasniqi perlu dinilai lagi dan akan tengok pada sesi latihan nanti , kita akan dapatkan nasihat doktor sama ada boleh bermain atau pun tidak ketika menentang Perak pada Rabu ini ," katanya. #kedahfootballfans

4/25/2017 3:55:42 PM 0
Sponsored Ads


Let's fly! Aksi Liga Super ke-11 esok di Ipoh!

#kedahfootballfans

Let's fly! Aksi Liga Super ke-11 esok di Ipoh! #kedahfootballfans

4/25/2017 12:03:16 PM 3
Adakah Beliau Akan Kembali Ke Darul Aman??🤔Tunggu Dan Lihat!

#kedahfootballfans

Adakah Beliau Akan Kembali Ke Darul Aman??🤔Tunggu Dan Lihat! #kedahfootballfans

4/25/2017 11:44:04 AM 7
Esok Game Liga Super Perlawanan Derby Utaqa Diantara Perak Vs Kedah. .
Jangan Lupa Saksikan Live Di TV9
.
Rabu 26 April 2017
.
Stadium Ipoh, Perak
.
#kedahfootballfans

Esok Game Liga Super Perlawanan Derby Utaqa Diantara Perak Vs Kedah. . Jangan Lupa Saksikan Live Di TV9 . Rabu 26 April 2017 . Stadium Ipoh, Perak . #kedahfootballfans

4/25/2017 9:09:25 AM 1
Aksi ke 11 Liga Super 2017 malam esok.

Skuad hijaukuning akan bertolak hari ini ke Ipoh, jumpa anda disana! ~~~~~~~\\\///~~~~~~~ Liga Super 2017 | Match #11

Perak FA vs. Kedah FA
26.4.2017 Rabu 9:00 malam
Stadium Perak, Ipoh

LIVE TV9 Di Hatiku

Jumpa anda disana!

#kedahfootballfans

Aksi ke 11 Liga Super 2017 malam esok. Skuad hijaukuning akan bertolak hari ini ke Ipoh, jumpa anda disana! ~~~~~~~\\\///~~~~~~~ Liga Super 2017 | Match #11 Perak FA vs. Kedah FA 26.4.2017 Rabu 9:00 malam Stadium Perak, Ipoh LIVE TV9 Di Hatiku Jumpa anda disana! #kedahfootballfans

4/25/2017 8:33:09 AM 0
Baki 656 tiket ONLINE dari 5,000 tiket keseluruhan.

Dapatkan segera!

#kedahfootballfans

Baki 656 tiket ONLINE dari 5,000 tiket keseluruhan. Dapatkan segera! #kedahfootballfans

4/24/2017 7:26:22 PM 1
Aksi latihan sebelum perlawanan ke 11 Liga Super di Ipoh. Kedah bakal bertemu Perak FA dalam aksi terakhir pusingan pertama Liga Super 2017.

Skuad hijaukuning bertolak esok ke Ipoh.

#kedahfootballfans

Aksi latihan sebelum perlawanan ke 11 Liga Super di Ipoh. Kedah bakal bertemu Perak FA dalam aksi terakhir pusingan pertama Liga Super 2017. Skuad hijaukuning bertolak esok ke Ipoh. #kedahfootballfans

4/24/2017 7:15:58 PM 1
Sponsored Ads


Liridon kembali berlatih sejak semalam bersama skuad hijaukuning bagi persediaan aksi ke 11 Liga Super. Kehadiran beliau dalam skuad ke Perak pasti menyuntik serangan lebih jitu malam esok.

Jumpa anda di Ipoh Rabu ini.

#kedahfootballfans

Liridon kembali berlatih sejak semalam bersama skuad hijaukuning bagi persediaan aksi ke 11 Liga Super. Kehadiran beliau dalam skuad ke Perak pasti menyuntik serangan lebih jitu malam esok. Jumpa anda di Ipoh Rabu ini. #kedahfootballfans

4/24/2017 7:12:38 PM 4
SEPARUH AKHIR PIALA FA 2017
-------- Jadual perlawanan pusingan Separuh Akhir #PialaFA2017 telah dikemaskini. Separuh Akhir Pertama akan berlangsung pada 30 April 2017 manakala Separuh Akhir Kedua akan berlangsung pada 13 Mei 2017.

#kedahfootballfans

SEPARUH AKHIR PIALA FA 2017 -------- Jadual perlawanan pusingan Separuh Akhir #pialafa2017 telah dikemaskini. Separuh Akhir Pertama akan berlangsung pada 30 April 2017 manakala Separuh Akhir Kedua akan berlangsung pada 13 Mei 2017. #kedahfootballfans

4/24/2017 12:26:33 PM 4
2 HARI LAGI!

Persediaan terakhir petang ini menjelang aksi ke 11 Liga Super di Ipoh menentang Perak FA Rabu ini.

Sesi latihan petang ini di Stadium Darul Aman.

CHALLENGE YOUR LIMITS.

#kedahfootballfans

2 HARI LAGI! Persediaan terakhir petang ini menjelang aksi ke 11 Liga Super di Ipoh menentang Perak FA Rabu ini. Sesi latihan petang ini di Stadium Darul Aman. CHALLENGE YOUR LIMITS. #kedahfootballfans

4/24/2017 12:24:47 PM 0
Wow.. #kedahfootballfans

Wow.. #kedahfootballfans

4/24/2017 6:26:48 AM 1
PIALA FA 2017
-------- Pertemuan pusingan Separuh Akhir #PialaFA2017

Jadual rasmi Separuh Akhir Piala FA 2017 akan dikemaskini dan diumumkan esok, 24 April 2017.

Sumber asal: Football Malaysia LLP

#kedahfootballfans

PIALA FA 2017 -------- Pertemuan pusingan Separuh Akhir #pialafa2017 Jadual rasmi Separuh Akhir Piala FA 2017 akan dikemaskini dan diumumkan esok, 24 April 2017. Sumber asal: Football Malaysia LLP #kedahfootballfans

4/23/2017 7:09:12 PM 2
Dapatkan tiket online di www.stubapp.com bermula pagi esok jam 9:00 pagi.

5,000 tiket online untuk anda!

Muat turun aplikasi android Stubapp untuk memudahkan tempahan secara online.

PIALA FA 2017 | Separuh Akhir 1

Kedah FA vs. Terengganu FA
*29/30.4.2017 Sabtu/Ahad 9:00 malam 
Stadium Darul Aman

Terbuka > RM15
Berbumbung > RM30
Astaka Utama > RM40 *Tarikh akan disahkan oleh FMLLP Selasa ini.

#kedahfootballfans

Dapatkan tiket online di www.stubapp.com bermula pagi esok jam 9:00 pagi. 5,000 tiket online untuk anda! Muat turun aplikasi android Stubapp untuk memudahkan tempahan secara online. PIALA FA 2017 | Separuh Akhir 1 Kedah FA vs. Terengganu FA *29/30.4.2017 Sabtu/Ahad 9:00 malam Stadium Darul Aman Terbuka > RM15 Berbumbung > RM30 Astaka Utama > RM40 *Tarikh akan disahkan oleh FMLLP Selasa ini. #kedahfootballfans

4/23/2017 1:52:53 PM 3
Sponsored Ads


Aksi Liga Super kembali Rabu ini dengan 3 mata menjadi pertaruhan dan peluang untuk skuad hijaukuning terus menghimpit 2 pasukan teratas.

Sesi latihan petang tadi di Stadium Mini Peremba.

SWEAT TODAY SMILE TOMORROW.

#kedahfootballfans

Aksi Liga Super kembali Rabu ini dengan 3 mata menjadi pertaruhan dan peluang untuk skuad hijaukuning terus menghimpit 2 pasukan teratas. Sesi latihan petang tadi di Stadium Mini Peremba. SWEAT TODAY SMILE TOMORROW. #kedahfootballfans

4/23/2017 1:51:53 PM 0
Berikan kami kata² Positif , Untuk kami Terus Berjuang Habis Habisan Demi Pasukan kita . Inshaallah kami akan berjuang Sungguh² , Untuk Semua Penyokong Kedah . Jangan lupa terus kan menyokong kami , kalah atau Menang sokong lah Demi pasukan negeri kedah darul Aman . Tq ,

#kedahfootballfans

Berikan kami kata² Positif , Untuk kami Terus Berjuang Habis Habisan Demi Pasukan kita . Inshaallah kami akan berjuang Sungguh² , Untuk Semua Penyokong Kedah . Jangan lupa terus kan menyokong kami , kalah atau Menang sokong lah Demi pasukan negeri kedah darul Aman . Tq , #kedahfootballfans

4/23/2017 11:40:04 AM 2
Kerja keras perlu diteruskan untuk memperbaiki kelemahan serta memuaskan Ribuan hati penyokong Setia Kedah . Yes We Can Do

Harap anda akan terus memberikan kata2 positif untuk membolehkan Barisan Skuad Hijau Kuning terus berjuang.

#kedahfootballfans

Kerja keras perlu diteruskan untuk memperbaiki kelemahan serta memuaskan Ribuan hati penyokong Setia Kedah . Yes We Can Do Harap anda akan terus memberikan kata2 positif untuk membolehkan Barisan Skuad Hijau Kuning terus berjuang. #kedahfootballfans

4/23/2017 10:29:19 AM 3
Aksi skuad Piala Belia Kedah petang ini di Stadium Mini UUM Sintok!

Berada di kedudukan kedua Kumpulan A, skuad muda hijaukuning hanya dibezakan 2 mata dengan pendahulu liga.

Ayuh Kedah!

PIALA BELIA 2017 | Match #8

Kedah FA vs. Terengganu FA
23.4.2017 Ahad 4:45 petang
Stadium UUM Sintok

#kedahfootballfans

Aksi skuad Piala Belia Kedah petang ini di Stadium Mini UUM Sintok! Berada di kedudukan kedua Kumpulan A, skuad muda hijaukuning hanya dibezakan 2 mata dengan pendahulu liga. Ayuh Kedah! PIALA BELIA 2017 | Match #8 Kedah FA vs. Terengganu FA 23.4.2017 Ahad 4:45 petang Stadium UUM Sintok #kedahfootballfans

4/23/2017 10:10:13 AM 0
Sponsored Ads


MATDON IS BACK!!  #kedahfootballfans

MATDON IS BACK!! #kedahfootballfans

4/23/2017 6:14:52 AM 2